Myrte van Grieken heeft inmiddels jaren onderwijservaring, van het basisonderwijs in Deventer tot Lissabon en West-Friesland. 

Met een professionalisering tot 'dramaspecialist in het Primair Onderwijs' aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, begon ze theater meer en meer in haar onderwijs te verweven. Daarbij heeft ze in Deventer in 2005 een grootse samenwerking opgezet tussen 12 basisscholen waarbij theater een succesvol bindmiddel bleek.

Eenmaal in het Noord-Hollandse neergestreken kwamen haar passies en talent mooi samen in een baan op het VMBO als dramadocente, vakgroephoofd en trainer. Hier studeerde ze ook nog af voor haar tweede graad Omgangskunde te Leeuwarden. Nu ook nog Action Learning coach, vindbaar op Coachfinder en met een SKJ registratie is ze veelzijdig op pedagogisch vlak.

De wereld van Theater & drama is als thuiskomen voor Myrte. Het voelt veilig om te werken met de taal van het lichaam en hart. Wanneer er contact is gelegd kan het leren pas beginnen...


Anouk de Jager is afgestudeerd als zelfstandig theatermaker aan de Amsterdamse Theater Academie en speelde op festivals als Oerol en de Karavaan. In 2009 werd ze gegrepen door het onderwijs en de manier waarop haar leerlingen reageerden op haar vak. In 2013 haalde ze haar Bachelor in Theatre & Education op de HKU.

Binnen de school waar ze lesgeeft vindt ze het belangrijk en waardevol om maatschappelijke projecten te organiseren, waarbij theater de verbindende factor is tussen de leerlingen en hun doelgroepen waar ze theater voor maakt.  Zo hoopt ze haar leerlingen zelfvertrouwen te bieden in hun eigen wereld én daarbuiten. 

Met de leerzaak wil ze de passie en liefde voor haar vak een uitgangspunt laten zijn voor wederzijds begrip en waardering voor het unieke personage dat iedereen is.  Ze wil vanuit speelsheid en lachen met elkaar een sfeer creëren waarbij iedereen ontspant en  elkaar opnieuw leert zien.


Samenwerkingen met

In samenwerking met het onderwijs-IT bedrijf Feeby hebben wij Yeppez ontwikkeld.

Lees meer over deze digitale sterspeler voor op school op: 

www.yeppez.nl