De Leerzaak vindt het belangrijk dat jij met plezier naar je werk gaat. Want, als jij straalt geef je anderen indirect toestemming dit ook te doen. Om jouw rol als docent of leerkracht  een podium te kunnen geven hebben we hen die het meest stralen goed bekeken, bevraagd en bestudeerd.

Wij noemen deze mensen Sterspelers.

Sterspelers weten wie ze zijn, durven zich kwetsbaar op te stellen en zijn nieuwsgierig naar de ander. Hebben de moed en voelen de noodzaak om verbinding aan te gaan en zien dat dat leidt tot meer geluk en succes. Verdient niet ieder kind een Sterspeler, een zelfbewust rolmodel in de klas?

In de klas van een Sterspeler wordt niet gepest!

,,Elke vrijdagochtend een blokuur Nederlands, het enige moment in de week dat ik niet te laat wilde komen. Meneer Bonte stond steevast sjag te roken op het bordes, gaf vuurtjes en citeerde terloops gewichtige schrijvers. Als hij zijn zakhorloge tevoorschijn haalde wist je dat de les ging beginnen, de bel was voor de rest. Net als het klassenboek. Meneer Bonte wist voor de les begon precies hoe het met ons ging, of ons huiswerk af was en hoe onze pet stond. 

Hij kon passionele betogen houden over Haiku's en Bordewijk en wij vraten de stof alsof het de vakantie-editie van de Hitkrant betrof. Een grote mond moest je degelijk voorbereiden omdat hij deze genadeloos wist te pareren. Hij genoot hier dan ook zichtbaar van.  Hij was er voor ons en wij kwamen voor hem.

Meneer Bonte was onze Sterspeler. ''

Aanbod OnderwijsZaken

Passie voor het onderwijs is altijd een wisselwerking met je klassen. Iedereen die net begonnen is wil het zó graag goed doen, wil zo graag dat alle leerlingen je geweldig vinden!! De grootste valkuil en drijfveer tegelijk... Toch is dat gevoel heel logisch en waardevol, pas als je niet meer benieuwd bent naar wat zij van jou vinden, is het contact echt uit..en gaat het vuur voor je werk langzaam uit... zonde!

Wij nemen de recensies van het publiek altijd mee in onze trajecten. Hoe effectief ben jij in jouw rol als onderwijzer, daar kan jouw publiek, jouw leerlingen echt wel iets over zeggen. 

De LeerZaak recensie/reflectie tool op www.inmijnles.nl met unieke vragen, speciaal door De LeerZaak ontworpen.

 

Het schijnt dat Bonobo-vrouwtjes samenspannen in een groep om op te klimmen in de hiërarchie. Dit doen ze onder andere door de mannetjes zonder enige reden aan te vallen, ze rukken vinger- en teennagels af en bijten in testikels. De leider van de groep wordt elke dag uitgedaagd om krachten te meten met apen die op zijn plek azen. 

Ben jij bewust van de dynamiek en rollen in je groep? Ben jij deze dynamiek de baas? Wij leren hoe je angst of boosheid kunt vervangen door jouw sterke leiderschapskwaliteiten. Wil jij deze bewustwording en inzichten over groepsdynamiek? De leider in jezelf ontmoeten en ook nog effectief inzetten? Dan is deze training heel geschikt.

Een boze collega staat schuimbekkend voor je neus omdat je zijn nietmachine hebt geleend en niet hebt teruggegeven. Je probeert nog weg te komen, hij blijft voor de deur staan. Snuivend op zoek naar het geleende apparaat. Vechten dan? Hij is groter dan jij. Wat nu.....?

Wij gaan jou tijdens deze training voorbereiden op dit soort situaties. We trainen jouw creatieve brein om jezelf zo goed en zo snel mogelijk uit dit soort situaties te redden. Hoe? Door te doen. Geen trucs, geen opgelegde communicatieregels, maar gewoon ervaren hoe goed je er zelf in wordt als je mag oefenen.

 

Twee heerlijke dagen incl. rijkelijk verzorgde lunch op een inspirerende locatie. We garanderen een bom energie, minstens drie keer lachen en een training waar je nog eens aan terug zult denken. Daar heb je wat aan!

 

Als mens ben je in staat om een ander intuïtief te begrijpen zonder nog maar een woord te hebben gewisseld. Armen over elkaar, zachte stem, hangende schouders, knieën richting de deur tijdens een gesprek....Elke fysieke uiting of handeling heeft betekenis. 

Tijdens de persoonlijke coaching leren we je je intuïtie te vergroten door deze steeds te toetsen met de juiste vragen. Klopt het wat je denkt te zien?  We gaan ook aan de slag met het bewust en effectief inzetten van lichaamstaal en stemgebruik. Welke eerste indruk maak jij en klopt dit met wat je wilt laten zien? 

https://youtu.be/Ks-_Mh1QhMc

Uiteraard is ook ruimte voor je eigen doelen! De LeerZaak inspireert en motiveert je!

 

Vier de bezieling van de onderwijzers met een grandioze teambuilding! 

Ieder team, ieder bedrijf, ieder mens is uniek. Daarom zijn onze maatwerktrajecten een hele goede keuze. Wij duiken de organisatie in en zorgen met ons aanbod voor een blijvende positieve verandering.

Every kid needs a champion; een Sterspeler, een rolmodel!